Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8

SZKE FLogo SZKE Logo

 

   A Székelyföldi Kézművesek Egyesületét 2008-ban hoztuk létre 18 alapító tag részvételével Székelyudvarhelyen, azzal az elsődleges céllal, hogy a székely kézművesek érdekeit hatékonyabban képviseljük. Az évek során egyes alapító tagok kiváltak, viszont folyamatosan bővült tagságunk: ma már több mint 40 kézműves és népművész tartozik sorainkba.

   Egyesületünk lefedi nagyjából az egész történelmi Székelyföldet, így Udvarhelyszékről, Csíkszékről, Háromszékről és Marosszékről is vannak kézműveseink. Minden korosztály képviselteti magát, az idősebb, de nagyon aktív kollégáink készségesen biztosítják hagyományaink ápolását, megőrzését és átadását a következő nemzedékeknek; mindezt nagyon fontosnak tartjuk.

   Családias hangulat jellemzi az egyesületen belüli légkört, ezt közös kirándulások és farsangi bálok szervezésével is szoktuk erősíteni. Éppen ezért, az új tagok felvételénél fontos szempont a jelentkező kézműves termékei minősége mellett, hogy az illető emberileg is feleljen meg elvárásainknak.

   Vezetőségünk aktívan részt vesz kézműves vásárok szervezésében, partnerségben polgármesteri hivatalokkal. Rendezvényeink közül kiemelkedőnek tartjuk az Ezer Székely Leány Találkozója és a Csíksomlyói Búcsú keretein belül megrendezett kézműves vásárokat.

   Szeretettel várunk rendezvényeinkre mindenkit, aki érdeklődik a tárgyalkotó népi kultúránk iránt.