Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8

SZKE FLogo SZKE Logo


   Asociația Artisan „Székelyföldi Kézművesek Egyesülete” a fost înființată la Odorheiu Secuiesc în anul 2008, cu participarea a 18 membri fondatori, având cascop principal reprezentarea artizanilor secui întrun mod mai eficient. De-a lungul anilor de la înființare, unii membri fondatori s-au retras, însă numărul membrilor este în creștere: astăzi numărăm printre noi mai mult de 40 de meșteșugari și meșteri populari.

   Asociația noastră numără printre membri săi artizani din aproape întregul Ținut Secuiesc istoric: astfel avem artizani înscriși din zonele Odorhei, Ciuc, Trei Scaune (în mare parte județul Covasna) și Mureș. Avem membri din fiecare categorie de vârstă: cei vârstnici, dar foarte activi oferă păstrarea, îngrijirea și transmiterea tradițiilor noastre generațiilor următoare; toate acestea ne sunt extrem de importante.

   Atmosfera din cadrul asociației este una intimă, acesta fiind întărită și de organizarea unor excursii comune, de baluri de fărșang etc. Tocmai de aceea, este un criteriu foarte important în cadrul selecției de noi membri și componenta umană a candidaților, pe lângă calitatea produselor create.

   Asociația noastră ia parte în mod activ la organizarea de târguri artizanale, în parteneriat cu primăriile. Dintre evenimentele asociației noastre evidențiem târgurile artizanale din cadrul festivalului ”Ziua Celor o Mie de Fete Secuiene” și cu ocazia pelerinajului de la Șumuleu Ciuc.

   Așteptăm cu drag la evenimentele asociației noastre pe cei interesați de cultura noastră populară creatoare de obiecte artizanale.